Wegwartehof

Wegwartehof on pieni Demeter-toimintaan perustuva tila Itävallassa (Waldviertel). Tilalla on harjoitettu viimeisen 20 vuoden ajan biodynaamista viljelyä 14 hehtaarin alalla. Tilalla tuotetaan tamman maitoa, ja viljellään yrttejä ja rohdosvalmisteita. 

Kategoriat:

Wegwartehof: 22 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Wegwaterhofin visiona on saavuttaa miellyttävä ja rakastettava tulevaisuus biodynaamisella viljelyllä. Tätä visiota toteutetaan tarkalla maanviljelyn, kasvien, eläinten ja maatilan asukkaiden hoidolla. Tamman maitoa, elintarvikkeita, yrttejä ja korkealaatuisia rohdosvalmisteita tuotetaan huolelllisella manuaalisella tuotannolla. 

Luonnollisesti Wegwartehofin tamman maitotuotteita valmistaessa ei ole tehty eläinkokeita, tuotteet täyttävät korkeimmat laatuvaatimukset. Wegwaterhof löytyy myös Saksan Animal Welfare Associaton -yhdistyksen luettelosta.  

Haflinger tammat ja ja varsat elävät Wegwaterhofissa suurissa karsinoissa tai isoissa pihatoissa. Hevoset viettävät suurimman osan ajastaan laitumella vuodenajasta riippumatta. Aamuisin varsat tulevat "päiväkotiin" (pihatto), jotka ovat lähellä karsinoita ja viettävät siellä aikaa muiden varsojen kanssa. Tänä aikana tammat lypsetään käsin useita kertoja. Iltapäivällä varsat tulevat takaisin emojensa luokse laiduntamaan ja viettävät yönsä yhdessä muun lauman kanssa. Tammojen lypsäminen aloitetaan luonnollisesti vasta sitten, kun varsat ovat riittävän vanhoja etsimään ravintonsa itse. 

Tamman maidontuotanto on hyvin kallista. Keskimääräisesti tammat lypsävät noin 2 litraa maitoa päivässä. Maidon tuotanto loppuu hyvin nopeasti jos tamma ei ole päivittäin varsansa kanssa tekemisissä. 

Wegwartehofin työntekijät tietävät: Terveet hevoset antavat hyvää maitoa. Tilaa hoidetaan Demeter-tavalla. Siinä hevosista huolehditaan erityisen hyvin lajille ominaisella tavalla ja maidontuotanto on vasta toisella sijalla. Näin maidontuotantoa ei ole ehkä optimoitu, mutta maidon laatu on erityisen hyvä.