Aprikoosi

Ruusukasvien heimoon kuuluva aprikoosipuu on luultavasti peräisin Kiinasta ja tuli Rooman vallan aikaan Italiaan. Nykyään sitä viljellään Välimeren alueella, Turkissa, Itä-Euroopassa, sekä USA:ssa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Hedelmän kivet sisältävät vaaleankeltaista, mietoa ja marsipaania muistuttavaa, tuoksuvaa öljyä, jota ei käytetä pelkästään kosmetiikassa, vaan voidaan käyttää myös ruokaöljynä. Kosmetiikassa aprikoosinkiviöljy on yleispätevä perusöljy, joka sopii myös hyvin herkälle iholle ja joka imeytyy helposti. Mietoutensa ansiosta se sopii ihanteellisesti vauvan hoitoon, ja sitä voidaan käyttää sellaisenaan myös esim. meikinpoistoon tai vauvan ihonpuhdistukseen. Myös kevyet kosteusvoiteet sisältävät usein aprikoosinkiviöljyä, ja sitä käytetään mielellään kuivahkon ihon hoitoon. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • silottava
  • ihoa rauhoittava
  • imeytyy nopeasti
  • hyvä hierontaöljy
  • suojaava ja kosteuden säilyttävä

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Aprikoosi: