Cupuaçuvoi

Cupuaçuvoi on malvakasveihin kuuluvan itäamazonilta kotoisin olevan cupuaçupuun siementen rasvaa. Espanjaksi sen nimi on myös cacao blanco, eli valkoinen kaakao, ja sen voista tehdäänkin valkoista, suklaamaista ruokalajia.
Cupuaçuvoilla on erityisiä vettä sitovia ominaisuuksia, ja se on erinomainen emulgaattori. Se on erityisen notkeaa, ja vaikuttaa iholla erittäin kevyeltä. Se tukee ihon luonnollisia suojatoimintoja, rauhoittaa ja ehkäisee punoitusta. Myös hiustenhoidossa cupuaçuvoilla on kosteutta sitovia ominaisuuksia, ja se parantaa hiusten kestävyyttä ja elastisuutta. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • palauttaa rasvatasapainon ja sitoo kosteutta
  • viskositeettiä kohottava
  • ihoa rauhoittava, ihanteellinen punoitukseen
  • edistää ihon suojatoimintoja
  • ihanteellinen myös hiustenhoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3.painos 2012