Hamppu

Hamppukasvi on yksi vanhimmista viljelykasveista. Se on alunperin kotoisin Keski-Aasiasta, mutta sitä tavataan nykyään myös Euroopassa. Tällä kasvilla on harvinaisen monipuoliset käyttömahdollisuudet, esim. tekstiiliteollisuudessa, ravintoteollisuudessa, ja kosmetiikan alalla. Hamppuöljy on tasapainoisen vaikuttavien aineiden suhteensa ansiosta monipuolinen ruoka- ja kosmetiikkaöljy. Se edistää ihon omia suojatoimintoja ja sitoo kosteutta.  Sen tulehduksia lievittävä vaikutus tekee siitä ihanteellinen aineen sairastuneen, esim. atooppisen ihon hoitoon. Hamppuöljyllä on lisäksi voimakkaasti ihoa uudistavia, antioksidatiivisia ja soluja uudistavia ominaisuuksia, ja on siksi erittäin sopiva ikääntyneen tai kuivan ihon hoitoon. Se imeytyy nopeasti ja tekee ihosta erityisen sileän ja pehmeän. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • uudistaa ja aktivoi soluja 
  • sitoo kosteutta
  • edistää ihon suojatoimintoja
  • lievittää tulehduksia, sopii myös atooppisen ihon hoitoon
  • voimakkaasti antioksidatiivinen
  • ihanteellinen ikääntyneelle ja kuivalle iholle
  • imeytyy nopeasti
  • silottaa ihon ja tekee siitä pehmeän

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Hamppu.