Hasselpähkinä

Hasselpähkinäöljy on peräisin Euroopasta Vähä-Aasiaan asti levinneestä euroopanpähkinäpensaasta, joka kuuluu koivukasvien heimoon. Sillä on herkkä tuoksu, ja sitä käytetään mielellään myös ruokaöljynä. Sillä on ihoa silottava ja antioksidatiivinen vaikutus, ja se sopii erinomaisesti hierontaöljyksi sen korkean öljyhappopitoisuuden ansiosta. Se imeytyy hitaasti, mutta hyvin ihoon, ja jättää iholle ohuen kalvon. Hasselpähkinäöljyllä on myös kiinteyttävä ja suonia supistava vaikutus. Pähkinäallergikkojen kannattaa käyttää tätä öljyä vain hyvin varoen! 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • kosteutta säilyttävä, ihoa silottava ja antioksidatiivinen
  • ihanteellinen hierontaöljy
  • kudoksia kiinteyttävä ja suonia supistava

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Hasselpähkinä.