Karnaubavaha

Tämä vaha on Pohjois-Brasilialaisen, villinä kasvavan karnaubapalmun veden haihtumiselta suojaava lehtivaha. Sitä pidetään kovimpana olemassa olevana kasvivahana.
Korkean sulamispisteensä ansiosta karnaubavahaa käytetään ensisijaisesti lämpöä kestävissä huulipunissa, kajaali-, kulma- ja rajauskynissä ja ripsiväreissä. Karnaubavaha estää, että kosmeettiset tuotteet tuntuvat tahmaisilta, ja se saa ne tuntumaan pikemminkin kuivilta. Ihoemulsioissa sillä on vettä hylkivä vaikutus, se suojaa, ja se muodostaa kevyen kalvon. Hiukset saavat tämän vahan lisäämisestä hoitotuotteisiin kiiltoa ja pitoa. 

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Karnaubavaha.