Ksantaanikumi

Ksantaanikumi (E 415) on luonnollisten mikro-organismien (Xanthomonas campestris) käymistuote. Käymisen jälkeen seos pastöroidaan, suodatetaan ja sentrifugoidaan, kuivataan ja jauhetaan. Ksantaanikumi antaa kosmetiikkatuotteille oikeanlaisen paksumman koostumuksen, se on erittäin ihoystävällinen. Ksantaanikumi sitoo kosteutta ja se ei ärsytä ihoa.   

katso. Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Kustantaja Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Ksantaanikumi.