Kurkuma

Tämä inkiväärikasvien heimoon kuuluva kasvi, jota myös kutsutaan Intian sahramiksi, on kotoisin Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta. Se tunnetaan erityisesti jauhettuna mausteena ruoanlaitossa. Mutta varsinkin ayurvedisessa ja kiinalaisessa lääkinnässä kurkuma tunnetaan ihoa parantavana ainesosana, koska se on voimakkaasti antioksidatiivinen, tulehduksia lievittävä, turvotusta vähentävä, haavoja parantava, ja se edistää verenkiertoa. Sitä suositellaan erityisesti akneen ja atooppisen ihon hoitoon, mutta myös toisiin tulehtuneisiin iho-ongelmiin, kuten nesteen kerääntymiseen kudoksiin. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • voimakkaasti antioksidatiivinen, tulehduksia lievittävä ja haavoja parantava, ihanteellinen akneen ja atooppisen ihon hoitoon 
  • turvotusta laskeva ja verenkiertoa edistävä, tehokas nestekertymiin

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Kurkuma: