Lanoliini (villavaha)

Lanolin, Lanolin (Adeps Lanae)

Lanoliini on peräisin lampaiden talipitoisesta eritteestä, joka uutetaan eläimen villasta. Kun villa on pesty ja pesuvesi sentrifugoitu, raakavillavaha voidaan hankkia ja käsitellä edelleen.
Kosmetiikkatuotteissa lanoliinilla on tehokas kosteuttava, pehmentävä ja parantava vaikutus halkeilevalle ja kuivalle, hilseilevälle iholle . Se tarjoaa ihanteellisen hoitoperustan vaurioituneelle iholle, atopialle tai psoriaasista kärsineelle iholle, koska se ehkäisee tulehdusta ja edistää ihon uusiutumista. Se voi tunkeutua hyvin syvälle ihoon ja säilyttää kosteuden siellä. Lanoliinilla on myös erittäin alhainen allerginen potentiaali.

Villavaha-alkoholi (lanoliinialkoholi): Villavaha-alkoholit ovat eristettyjä, saippuoitumattomia raakavillavahan komponentteja ja niitä käytetään hoitavina emulgointiaineina kosmetiikkatuotteissa. Ne koostuvat pääosin steroleista ja niiden vaikutus on samanlainen kuin saippuoitumattomien kasvikomponenttien, joten ne parantavat suojatoimintaa ja sitovat kosteutta ihossa. Villavaha-alkoholeilla on myös kosteuttava vaikutus ja ne tekevät ihosta pehmeän ja joustavan. Huulipunissa ja huultenhoitotuotteissa niiden katsotaan antavan konsistenssia, edistävän paranemista ja parantavan kiinnittymistä, ja niitä käytetään usein myös voiteiden pohjana.


Tuotteet, joissa on Lanoliini (villavaha)