Mustaherukka

Mustaherukkapensaan n. 150 eri lajia kuuluvat kaikki herukkakasvien heimoon, ja niitä tavataan pääosin Euroopassa ja Aasiassa, yksittäisinä myös USA.ssa. Tämä öljy voi olla myös peräisin punaisten viinimarjojen (Ribes Rubrum L.) siemenistä.
Mustaherukansiemenöljy on voimakkaasti tulehduksia lievittävä öljy, ja se uudistaa tehokkaasti ihon suojakerrosta, sekä pitää ihon kosteuspitoisuuden vakaana. Erityisesti ikääntynyt iho hyötyy sen soluja suojaavista ja uudistavista ominaisuuksista, mutta myös rasvoittuva, epäpuhdas ja herkkä iho saa ihanteellista hoitoa tulehduksia lievittävien ominaisuuksien ansiosta. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • tulehduksia lievittävä ja kutinaa hillitsevä
  • uudistava ja suojaava
  • ihanteellinen epäpuhtaalle, rasvaiselle ja herkälle iholle
  • ihanteellinen myös ikääntyneelle iholle

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Mustaherukka: