Rakkoköynnös

Tämä yrttimäinen, saippuamarjakasvien heimoon kuuluva köynnöykasvi kasvaa trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, ja sillä on pallomaiset hedelmät, joiden sisällä ovat kasvin marjat. Nykyään rakkokäynnöstä viljellään myös Euroopassa, ja sitä käytetään perinteisesti homeopatiassa atooppisen ihon ja ekseemojen hoitoon. Sillä on voimakas tulehduksia, punoitusta ja kutinaa lievittävä vaikutus, ja se myös vähentää ihon kuivumista. Rakkoköynnös on erityisen hyvin siedetty, ja sitä suositellaan ekseemoihin taipuvaiselle, atooppiselle ja tulehdusalttiille iholle. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • voimakkaasti tulehduksia lievittävä
  • auttaa punoittavaan ja kutiavaan ihoon
  • suojaa ihoa kosteuden menettämiseltä
  • ihanteellinen ekseemoihin ja atooppiselle ja tulehdusherkälle iholle

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012