Taikapähkinä

Tämä taikapähkinäkasveihin kuuluva kasvi on pensasmainen lehtipuu, joka on alunperin kotoisin Kanadasta ja USA:sta, mutta jota viljellään nykyään myös Euroopassa. Taikapähkinällä on kutinaa lievittävä, antibakteerinen, antioksidatiivinen ja haavoja parantava vaikutus. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää ihanteellisesti pienten ihovaurioiden, tulehdusten ja suonikohjujen tapauksessa, mutta myös auringonpolttamaan ihoon. Sarveissolujen solujakautuminen edistyy ihon suojakerroksessa, ja ihon kuivuminen ehkäistään. Myös UV-säteilyn aiheuttamat DNA:n vahingot vähenevät. Lisäksi taikapähkinällä on adstringoiva, eli ihoa ja limakalvoja supistava vaikutus, mikä vähentää tulehdusprosesseja.

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • supistava ja tulehduksia lievittävä, ihanteellinen pieniin haavoihin ja vammoihin, karvanpoiston tai parranajon jälkeen ja auringonpolttamalle iholle, myös suonikohjuihin
  • kutinaa lievittävä, antibakteerinen ja haavoja parantava, suositeltava ekseemoihin, atooppiselle iholle, ihottumiin ja akneen
  • antioksidatiivinen ja ihon suojatoimintoja edistävä, ehkäisee ihon kosteuden menettämistä

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Taikapähkinä: