Vernissapuun vaha

Tämä vaha saadaan vernissapuun (Rhus Verniciflua) hedelmien kuoresta. Puun marjat keitetään, raakavaha eristetään ja suodatetaan. Vernissapuun vahan pehmeää koostumusta hyödynnetään kosmetiikkatuotteissa sakeutta antavana ja rasvatasapainon palauttavana osana, erityisesti huulten- ja ihonhoitopuikoissa, emulsioissa, sekä hiustenhoidossa ja meikkituotteissa. Näissä tuotteissa sitä voidaan käyttää myös mehiläisvahan korvaavana ainesosana. Ihonhoidossa vernissapuun vaha on kuitenkin huomattavasti kevyempi ja vähemmän rasvakalvoa muodostava kuin mehiläisvaha. 

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3.painos 2012