Ayurvedan mukaiset, luonnolliset hoitotuotteet

Tarkkaan käännettynä ayurveda tarkoittaa elämänviisautta tai elämäntiedettä. Käsite on peräisin sanskritista ja muodostuu sanoista ayus (elämä) ja veda (tieto). Ayurveda on kokemuksen ja filosofian yhdistelmä, joka keskittyy ihmisen terveyden ja sairauden fyysisiin, henkisiin, tunteellisiin ja hengellisiin puoliin. Siksi ayurvedalla on kokonaisvaltainen oikeutus.

Ayurveda: 303 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Ayurvedisen opin perustan muodostaa kolmen doshan (Vata, Pitta ja Kapha) aate. Nämä doshat ovat syntyneet viidestä kosmisesta luonnonelementistä maa, vesi, tuli, ilma ja tila ja määräävät kaikista ihmisen elimistön ja psyykkeen toiminnoista ja tapahtumista.

Kapha = rakenne, järjestely
Pitta = dynamiikka, muodonmuutokset
Vata = liike, muutokset

Doshat ovat vaihtelevasti toisistaan riippuvaisia ja niiden täytyy olla sovitetut toisiina, jotteivat ne aiheuta sairauksia. Terveydelle kaikki kolme doshaa ovat yhtä tärkeitä. Jos doshien tasapaino järkkyy - riippuen iästä, elämäntilanteesta, ravinnosta ja vuodenajasta - vartalo lähettää "signaaleja".

Ayurvedan päämäärä on saada kolme bioenergiaa Vita, Pitta ja Kapha tasapainoon terveyden ylläpitämiseksi ja vakavien sairauksien torjumiseksi.Etenkin käyttämällä hierontaa on mahdollista päästä epätasapainosta.

Hieronnalla on ayurvedassa laajempi merkitys kuin klassisessa hieronnassa. Ayurvediset hieronnat, joihin lasketaan myös tyypillinen otsan öljyvalelu (Shirodhara), eivät vain vaikuta lihaksiin ja kudoksiin, vaan myös koko hermostoon. Lisäksi ne auttavat puhdistamaan kehon arjen ärsykkeistä. Monissa hieronnoissa käytetään erityisiä ayurvedisiä öljyjä.