Sertifioitu demeter-kosmetiikka

Tee ostoksia kategorioiden avulla.

Demeter: 194 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Demeter-sertifikaatti on korkein laatusinetti ja se takaa kosmetiikan, joka on valmistettu tiukimpien sääntöjen mukaisesti. Tämä koskee myös niiden raaka-aineita.

Demeter menee vielä askeleen pidemmälle kuin luomutuotteet, ja siksi sitä pidetään elintarvikkeiden ja luonnonkosmetiikan korkeimpana sertifiointitasona. Erityisen tiukat demeter-säännöt takaavat, että tuotannossa käytetään vain parhaita raaka-aineita, joista sitten tehdään demeter-sertifioitua kosmetiikkaa.

Vuonna 1927 Demeter-järjestö perustettiin maanviljelijöiden yhdistyksestä, joka työskenteli Rudolf Steinerin antroposofisten opetusten mukaisesti. Viljely tehtiin biodynaamisten ohjeiden mukaisesti . Tämän ajatusmallin mukaan maa ymmärretään eläväksi organismiksi. Ainoastaan biodynaamisen maatalouden avulla viljellyissä kasveissa voi syntyä korkeampi järjestys, joka muuttaa ne todelliseksi ruoaksi, joka on kokonaisvaltaisesti ravitseva eläville olennoille (eli keholle, mielelle ja sielulle) ja siten myös suojaava. Maataloudessa biologiselle monimuotoisuudelle ja peltoviljelylle annetaan suuri merkitys yksinomaan yhdessä karjanhoidon kanssa.

Otteita laajoista demeter -ohjeista :

  • vähintään 95% kaikista ainesosista on oltava luomuviljelyä ja vähintään 90% demeter -tuotantoa
  • vain puhtaat ja luonnolliset kasvien aromit ja uutteet samannimisistä kasveista ovat sallittuja
  • saa käyttää vain välttämättömiä lisäaineita (säilöntä sitruunahapolla ei ole sallittua, sillä sitruunamehua voidaan käyttää sen sijaan)
  • tarpeettomat ja haitalliset tuotantoprosessit tuotteille (esim. maidon homogenointi) EI ole sallittuja