Aloe vera

Liljakasvien heimoon kuuluvaa Aloe veraa viljellään nykyisin joka puolella maailmaa. Alunperin se on luultavasti kotoisin Sudanista tai Arabian niemimaalta. Aloe veran lehdet sisältävät käytetystä kasvin osasta riippuen erilaisia ainesosia. Aloe-geeli on lehden sisäosan ytimen vetistä nestettä, Aloe-lateksi taas on lehden kuoren alla oleva kitkerä uute, joka ympäröi ydintä. Kosmetiikkateollisuus käyttää Aloe-geeliä.  
Puhdas Aloe-geeli lievittää kutinaa ja tulehduksia, viilentää ja säilyttää kosteutta. Sillä on vain erittäin pieni ärsytyspotentiaali, ja on siksi sopiva herkälle ja ärsyyntyneelle iholle. Allergiset reaktiot ovat erittäin harvinaisia. Aidolla Aloella on voimakkaasti antioksidatiivinen vaikutus. Lehtigeeli torjuu aineita, joilla on tärkeä rooli kudosvaurioiden syntymisessä, ja se kiihdyttää kollageenin tuotantoa. Sillä on myös tietty ehkäisevä vaikutus viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan, ja sitä suositellaan aknen hoitoon. Myös kuiva, ärsyyntynyt ja herkkä iho hyötyy tämän kasvin vaikutuksesta. Sitä voidaan myös käyttää hilseilevän ja atooppisen ihon, aknen ja auringossa palaneen ihon hoitoon. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • viilentävä, kutinaa  ja tulehduksia lievittävä
  • kosteuden säilyttävä
  • antioksidatiivinen, kiihdyttää kollageenin tuotantoa
  • tehokas tiettyjä viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan
  • ihanteellinen kuivalle, ärsyyntyneelle ja herkälle iholle
  • hilseilevän ihon, atooppisen ihon, aknen ja auringossa palaneen ihon hoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Aloe vera.