Avocado

Avocadoöljy, kuten myös oliivi- tai tyrnimarjaöljy, on hedelmälihaöljy. Se puristetaan avocadopuun pehmeistä hedelmistä, sentrifuigioidaan ja suodatetaan. Tämä puu kasvaa Amerikan trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, Makronesiassa ja Kaakkois-Aasiassa. INCI-nimityksen "Persea Gratissima" ohella on olemassa myös kasvitieteellinen synonyymi "Persea Americana".
Avocadoöljyä käytetään kosmetiikassa erityisen mieluusti. Se emulgoi erinomaisesti, edistää solujen uusiutumista, ja on ihanteellinen kuivan, halkeilevan tai suojatoimintojaan menettäneen ihon hoitoon. Se on myös ihanteellinen hoitoaine hiuksille. Sen korkea palmitoleiinihapon pitoisuus tekee tästä öljystä erityisen hyvin siedettävän, ja se sopii siksi herkän ja vahingoittuneen ihon hoitoon. Kosmetiikkatuotteiden lisänä avocadoöljy auttaa lisäksi parantamaan toisten ainesosien vaikutusta, koska kosteus jää ihoon paremmin, ja ihosta tulee näin vastaanottavampi muille hoitotuotteille. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • edistää solujen uudistumista ja -tuotantoa
  • ihanteellinen kuivalle, halkeilevalle tai vahingoittuneelle iholle
  • ihanteellinen hierontaöljynä
  • hoitaa ja suojaa tehokkaasti
  • antaa kosteutta ja säilyttää sitä
  • edistää ihon vastaanottokykyä
  • sopii myös hiustenhoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Avocado.