Betaiini

Betaiini on sokerintuotannon sivutuote, jota saadaan mm. sokerijuurikkaan (Beta Vulgaris) melassista. Se on sekundäärinen kasviperäinen aine, jota esiintyy monissa villeissä kasveissa, mutta myös äyriäisissä, kuten ravuissa ja simpukoissa. Betaiinit ovat kokonainen ainesosien ryhmä, mutta nämä betaiiniglysiinit eivät kuitenkaan ole identtisiä kosmetiikkatuotteissa usein esiintyvän Cocoamidopropyl Betaiinin kanssa.
Ihonhoidossa betaiinilla on hoitava vaikutus, ja se lievittää ärsytystä ja suojaa kuivumiselta. Tensidituotteissa sillä on vaahtoamista tasapainottava vaikutus. Shampoiden ja hoitoaineiden lisänä se parantaa hiusten pitoa ja kestävyyttä

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3.painos 2012


Tuotteet, joissa on Betaiini.