Granaattiomena

Granaattiomenapuu on ikivanha viljelykasvi, joka on luultavasti peräisin Aasiasta. Nykyään sitä viljellään kaikissa trooppisten ja subtrooppisten alueiden maissa, mutta myös Euroopassa. Sen siemenistä tehty öljy on erittäin arvokasta, koska sadasta kilosta granaattiomenia saadaan vain n. 500 g öljyä.  
Granaattiomenan siemenöljyllä on poikkeuksellisen voimakkaita antioksidatiivisia ja uudistavia ominaisuuksia, ja se kuuluu todella vaikuttavien öljyjen arvokkaimpaan joukkoon. Se sopii erinomaisesti kuivan, ikääntyneen tai rasittuneen ihon hoitoon. Solujen uudistuminen edistyy, iho tulee elastisemmaksi ja kudokset elpyvät. Tulehduksia lievittävien ominaisuuksiensa ansiosta granaattiomenan siemenöljy on ihanteellinen atooppisen ihon, ekseemojen ja auringon vahingoittaman ihon hoitoon. Sellaisenaan tätä öljyä voidaan käyttää intensiivisenä tehokuurina iho-ongelmiin, tai tehokkaana seerumina ihon yöhoitoon. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • uudistaa ja edistää solujen kasvua
  • vahvasti antioksidatiivinen
  • parantaa haavoja ja lievittää tulehduksia
  • silottaa ja ravitsee tehokkaasti
  • edsitää elastisuutta
  • ihanteellinen ikääntyneelle iholle
  • tehokas atooppisen ihon, ekseemojen ja auringonpolttamien hoidossa

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Granaattiomena.