Kaakao

Kaakaovoi on kaakaokasvin siementen rasvaa, joka saadaan puristamalla kaakaomassasta tai liuottimien avulla eristämällä. Kaakao on alunperin kotoisin trooppisesta Amerikasta, ja nykyään sitä viljellään myös Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa. 
Kaakaovoi on melko kova, halkeileva kasvivoi, joka antaa kosmetiikkatuotteille koostumusta ja jolla on herkkä tuoksu. Sillä on rauhoittava vaikutus ärsyyntyneelle, karhealle ja kuivalle iholle, ja se tekee ihosta pehmeän . Se sitoo kosteutta ihoon, suojaa, sekä palauttaa ihon rasvatasapainon. Siksi se ei ole niin sopiva rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle.  

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • ihoa rauhoittava
  • rasvatasapainon palauttava, ihanteellinen kuivalle, halkeilevalle iholle
  • kosteutta sitova
  • tekee ihosta pehmeän

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012

Aromaterapiassa kaakaouutteella on kevyesti stimuloiva, tasapainottava ja rauhoittava vaikutus. Se piristää mielialaa ja lohduttaa. 

vrt. Markus Schirner 2002, "Aroma-Öle", Schirner Verlag, Darmstadt, 4. painos 2011


Tuotteet, joissa on Kaakao: