Kehäkukka

Tätä asterikasvien heimoon kuuluvaa kasvia tavataan pääosin Keski- ja Etelä-Euroopassa, Länsi-Aasiassa ja USA:ssa. Se tunnetaan erityisesti sen tulehduksia lievittävistä, rauhoittavista, haavoja parantavista ja antioksidatiivisista ominaisuuksista, etenkin sen sisältämän karotenoidin ansiosta. Kehäkukan eteerinen öljy vaikuttaa bakteereja ja sieniä torjuvasti. Tämän kyvyn ansiosta kehäkukkaa käytetään erityisesti tulehdusalttiin ja ekseemoihin taipuvaisen ihon hoidossa, mutta myös vauvan ihonhoidossa vaippaihottuman parantamiseen. Lisäksi kehäkukka lievittää aknea, kuivaa ja halkeilevaa ihoa ja antaa ihanteellisen hoidon auringonoton jälkeen. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • tulehduksia lievittävä ja antimikrobinen, ihanteellinen ekseemojen, tulehdusalttiin ihon sekä vaippaihottuman hoitoon
  • voimakkaasti rauhoittava ja haavoja parantava, kuivan, halkeilevan ja auringonvahingoittaman ihon hoitoon
  • lievittää myös epäpuhdasta ihoa

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Kehäkukka: