Miksi käyttää kasvoöljyä?

Miksi käyttää kasvoöljyä?

Monet ihmiset välttelevät öljyn käyttöä ihonhoidossa. Syyt tähän ovat yleensä se, että heillä on joko rasvainen iho tai he eivät ole varmoja siitä, miten öljyt voivat olla hyväksi iholle.

Valitettavasti tästä aiheesta liikkuu paljon väärää tietoa ja myös joitain myyttejä, jotka johtavat sekaannukseen. Tuloksena monet ihmiset välttävät kasvoöljyjä - ja sen myötä valitettavasti lukemattomia upeita etuja, joita nämä tuotteet tuovat mukanaan.

Yhä uudelleen törmää tietoon, jonka mukaan öljy ravitsee ihoa kosteudella. Näin ei kuitenkaan ole. Öljyt eivät lisää kosteutta ihoon, mutta ne auttavat säilyttämään iholla jo olevan kosteuden pysäyttämällä haihtumisen ihon pinnalta. Joten estääksesi ihoa menettämästä liikaa kosteutta (mikä on ongelma erityisesti silloin, kun ilma on kuiva talvella), kasvoöljyn säännöllinen käyttö on hyvä idea.

Toinen myytti on, että kaikki öljyt ovat samanlaisia ja siksi tukkivat huokoset ja johtavat siten aknen puhkeamiseen ja vastaaviin. Öljyissä on kuitenkin monia eroja, alkaen viskoosisesta, hyvin paksuista risiiniöljystä, joka yllättäen kuivattaa ihoa, rasvaisesta ja ravitsevasta avokadoöljystä erittäin ohueseen ja nopeasti imeytyvään kiiviöljyyn. Eri öljyillä on erilaiset ominaisuudet ja siksi ihotyypillesi parhaiten sopivan öljyn valinta on erittäin tärkeää ja avain runsaaseen hoitoon.

Yksi erityisen sitkeä myytti on, että emme vain tarvitse öljyjä ihonhoitoon. Tietenkin ihmisen iho tuottaa itse talia ja rasvaa. Tämä toimii tehokkaana esteenä, joka estää ihoamme menettämästä liikaa vettä. Kuitenkin ikääntyessä kehomme tuottaa vähemmän rasvaa, mikä johtaa enemmän veden menetykseen ja siten ihon kuivumiseen. Joten mitä vanhemmaksi tulemme, sitä tärkeämpää on käyttää kasvoöljyä.

Erinomainen vaihtoehto on käyttää öljypuhdistusaineita - eli öljyjä ihon puhdistamiseen. Tämän taustalla oleva teoria on, että rasvayhdisteitä voidaan käyttää hajottamaan samanlaisia rasvayhdisteitä. Joten kun puhdistat kasvosi öljypuhdistusaineella, se poistaa vaivattomasti meikin ja ylimääräisen talin iholta.

Yksi etu öljyisten puhdistusaineiden käytöstä on se, että ne eivät ainoastaan puhdista upeasti, vaan eivät myöskään poista iholta rasvaa. Siten ne tukevat ihon kosteustasapainoa paremmin kuin jotkut perinteiset puhdistusaineet, jotka poistavat kaiken rasvan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä öljyt eivät ainoastaan puhdista ihoa hellävaraisesti ja auttavat säätelemään kosteustasapainoa, vaan ne sisältävät myös monia antioksidanttisia ainesosia, tulehdusta ehkäiseviä ainesosia ja välttämättömiä rasvahappoja - kaikilla näillä on ihania ravitsevia vaikutuksia ihoon ja ne saavat kasvot säteilemään.

Täältä löydät laajan valikoiman kasvoöljyjä.