Kookos

Kookosöljy saadaan kookospähkinän hienonnetusta hedelmälihasta, joka sisältää kuivattuna n. 70 % rasvaa. Kylmäpuristettu kookosöljy tuoksuu miedosti ja hemmottelee ihoa. Se imeytyy nopeasti ja antaa iholle pehmeän tunteen kuitenkaan rasvoittamatta. Öljylle tyypillistä on kevyesti viilentävä vaikutus, koska sulaminen sitoo paljon lämpöä. Öljyn pH-arvo on alhainen, alle 8, ja siksi sillä on hieman hajuapoistava vaikutus. Hajua muodostavat bakteerit kuolevat ja iho ei ärsyyny. 
Kosmetiikkatuotteissa kookosrasva sopii erinomaisesti emulsioiden ainesosaksi ja huulibalsameihin, sillä kosketuksessa ihon kanssa se sulaa. Hiustenhoitotuotteissa sillä on rasvatasapainon palauttava ja silottava vaikutus. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • imeytyy nopeasti, ei rasvoita
  • sulaa pehmeästi ja tuoksuu
  • poistaa kevyesti hajuja ja viilentää
  • sopii myös hiustenhoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Kookos: