Rohtosalkoruusu

Malvakasveihin kuuluva rohtosalkoruusu kasvaa Euroopassa ja Venäjän keskiosissa aina Länsi-Aasiaan ja Pohjois-Afrikkaan saakka. Sisältämiensä lima-aineiden ansiosta sillä on voimakkaasti ärsytystä lievittävä vaikutus ja se kietoo ihon suojaavaan kalvoon. Ihosta tulee pehmeä, se rauhoittuu, parantuu, ja se hyötyy tämän kasivn tulehduksia lievittävästä vaikutuksesta. Myös allergikot sietävät hyvin sen vaikuttavia aineita.  

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • ärsytystä lievittävä, parantava, rauhoittava, tulehduksia lievittävä, sopii allergikoille
  • kietoutuu ihoon ja tekee siitä pehmeän, sekä rauhoittaa kuivaa ja ärsyyntynyttä ihoa

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Rohtosalkoruusu.