Kolme hyvää syytä miksi luonnonkosmetiikkaa tulisi käyttää

Kolme hyvää syytä miksi luonnonkosmetiikkaa tulisi käyttää

Useimmat ihmiset käyttävät kosmeettisia valmisteita päivittäin. Yleisimmin käytössä ovat muun muassa kosteusvoiteet, suihkugeelit, ihonpuhdistustuotteet ja tietenkin meikit.

Mutta tiedätkö todella, mitä kosmetiikkatuotteiden ainesosissa, jotka imeytyvät ihoosi päivittäin, todella piilee? Perinteiset kosmetiikkatuotteet sisältävät usein ongelmallisia ainesosia, kuten silikoneja, parabeeneja ja mikromuovia - vain muutamia mainitakseni. Mikään näistä aineista ei ole akuutisti hengenvaarallinen, mutta voi kuitenkin vaikuttaa pitkällä aikavälillä haitallisesti ihmisiin ja etenkin ympäristöön. Hyvä uutinen on, että mitään näistä epäilyttävistä aineosista ei löydy luonnonkosmetiikasta.

1. Parempi terveydellesi

Markkinoilla on nykyään valtava määrä vartalonhoito- ja kosmetiikkatuotteita - suihkugeelejä ja shampoita, voiteita ja rasvoja, deodorantteja ja meikkejä. Me kaikki käytämme säännöllisesti joitain tai useita näistä kosmeettisista valmisteista, ja kaikki nämä tuotteet voivat sisältää ainesosia, jotka ovat vaaraksi terveydelle, koska ne voivat päästä verenkiertoon ihon kautta.

Yleisimmät uhat ovat PEG-yhdisteet, mineraaliöljyt ja parabeenit. Näiden epäillään aiheuttavan syöpää.

Luonnonkosmetiikka ei sisällä näitä ainesosia, joten vartalo ei ole alttiina riskeille, kun käytetään tuotteita, jotka perustuvat kasviperäisiin, luonnollisiin aineosiin.

2. Parempi ympäristölle

Mikromuovista tulee yhä vaarallisempaa. Pienet muovihiukkaset eivät jää suodattimiin ja niitä on havaittu jopa pohjavedessä sekä useissa eläimistä saatavista sivutuotteista, kuten maito tai hunaja.

Mikromuoveja löytyy monista kuorivista tuotteitsa tai suunhoitotuotteista ja jopa glittereistä.

Suuri ongelma on, että jätevedenpuhdistamot eivät pysty tehokkaasti suodattamaan näitä pieniä muovihiukkasia. Siksi ne päätyvät luonnonvesiin, ts. ympäristöön. Mikromuovit eivät ole haitaksi pelkästään eläimille ja kasveille. Luontoon vapautuneet mikromuovit päätyvät myös lautasillemme osana ateriaamme, esimerkiksi kalaa syödessäsi (kalat sekoittavat nämä mikromuovihiukkaset usein ruokaan).

Mikromuovien käyttö on kielletty luonnonkosmetiikassa. Kun käytät luonnonkosmetiikkaa teet palveluksen ympäristölle ja pitkäkestoisesti myös omalle terveydellesi.

3. Hyvä iholle ja hiuksille

Olet ehkä huomannut, kun käytät luonnonkometiikka shampoota tai suhkugeeliä, että ne vaahtoavat vähemmän kuin tavanomaiset tuotteet. Usein saattaa tuntua siltä, että mitä vähemmän vaahtoa sitä tehottomampia tuotteet ovat. Perinteiset tuotteet sisältävät usein kemiallisia vaahtoavia aineita. Ne tuottavat vaahtoa jopa liikaa ja tämä saattaa olla haitallista iholle. Iholta poistuu luonnollisia öljyjä, jotka pitävät yllä ihon normaalia kosteustasapainoa. Kun nämä öljyt poistuvat iholta, iho kuivuu ja se saattaa ärsyyntyä helpommin. Luonnolliset kosmeettiset tuotteet ovat usein hellävaraisia sekä iholle että hiuksille, täysin ilman näitä vahvoja vaahtoavia ainesosia!

Johtopäätös

Luonnolliset kosmeettiset tuotteet ovat hyviä iholle ja hiuksille ja vahingoittavat vähemmän ympäristöä. Nykyään luonnonkosmetiikkaa on saatavilla markkinoilla hämmästyttävän paljon. Markkinoilla on loputon määrä tuotteita joista valita - kaikissa hintaluokissa ja kaikille ihotyypeille. Lisäksi luonnonkosmetiikkatuotteiden koostumukset, ulkonäkö ja käyttö ovat hyvin samankaltaisia tavallisen kosmetiikan kanssa, mutta ilman edellä mainittuja ikäviä vaikutuksia.

Ecco Verde -tiimimme on käynyt läpi useita luontaiskosmetiikan tuotemerkkejä, jotka on listattu kauppaamme! Näillä tuotemerkeillä voi olla luonnonkosmetiikkatodistus tai ne täyttävät vaaditut vaatimukset. Kaupassamme olevat tuotemerkit, joilla ei ole luonnonkosmetiikkatodistusta, ovat usein pienempiä tuotemerkkejä, joilla esimerkiksi ei ole budjettia sertifikaatin saamiseksi.