Saksanpähkinä

Juglans Regia (Walnut) Shell Powder, Juglans Regia Leaf Extract

Saksanpähkinät ovat alunperin kotoisin Persiasta, mutta sitä esiintyy myös Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Siementen öljypitoisuus on erittäin korkea ja öljyä käytettään usein myös ruokaöljynä. Saksanpähkinä tuntuu oholla erittäin kevyeltä. Se sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti siinä on runsaasti B-vitamiinia. Se levittyy iholle helposti ja imeytyy nopeasti. Pähkinäöljy on hyvin siedetty öljy ja sitä voidaankin käyttää ärtyneen ihon hoitoon

katso Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Kustantaja Freya, 3. painos 2012