Skvalaani

Skvalaani on kirkas, hajuton lipidi, ja se on oleellinen osa ihon omaa hydrolipidikerrosta. Korkein luonnollinen skvalaanipitoisuus löytyy amaranttiöljystä (jopa 8 %), ja lisäksi sitä löytyy myös monista muista öljyistä. Alunperin skvalaania eristettiin hainmaksasta, kosmetiikkateollisuus kuitenkin käyttää lähteenään pääosin oliiviöljyn puristuksen ylijäämistä. Jotkut valmistajat nimittävät sitä fytoskvalaaniksi korostaakseen sen kasvialkuperää.  
Skvalaani saa aikaan erityisen pehmeän, samettisen tunteen iholla, ja se ei rasvoita. Sitä on helppo levittää iholle, ja se ei ärsytä ollenkaan. Lisäksi se vaikuttaa positiivisesti muiden kosmeettisten aineiden imeytymiseen, ja se on mainio pohja meikille. Skvalaani sopii myös erittäin hyvin hiustenhoitoon shampoiden tai hoitoaineiden lisänä. Skvalaani, joka syntyy ihmisen omassa ihossa luonnollisesti, vähentää ihon omien lipidien hapettumista. 

Kosmeettiset ominaisuudet:

  • täysin ärsyttämätön
  • antaa pehmeän, silkkisen ihon
  • ei rasvoita, ja edistää muiden kosmetiikkatuotteiden imeytymistä
  • sopii myös hiustenhoitoon

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Skvalaani.