Sinkkioksidi

Sinkkioksidi (CI 77947) on valkoista jauhetta, jolla on korkea opasiteetti, se on tuotettu puhdistetun sinkkimalmin eri hiukkaskoista. Sinkkioksidia on käytetty kosmetiikassa puuterin pohjana jo 1900 luvulta lähtien. Sinkkioksidi heijastaa valoa ja imee tehokkaasti UV- ja UV-B-säteilyä. Lisäksi sinkkioksidillä on rauhoittava ja kuivattava vaikutus, se ehkäisee tulehduksia, supistaa ihohuokosia ja auttaa näppylöihin, rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon. 

katso Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Kustantaja Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Sinkkioksidi.