Tyrnimarja

Tyrnimarjan hedelmälihan öljy (Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil)
Tämä öljy saadaan tyrnimarjan hedelmälihasta. Se levittyy iholle todella hyvin ja imeytyy erityisen helposti. Korkean karotenoidipitoisuutensa ansiosta sillä on voimakas soluja elvyttävä ja uudistava vaikutus, se lievittää tulehduksia, ja se on antioksidatiivinen. Se sopii erityisesti ikääntyneelle iholle, koska se kiihdyttää solujen uudistumista ja ihon omaa aineenvaihduntaa. Atooppinen iho hyötyy tämän öljyn tulehduksia lievittävästä ja haavoja parantavasta vaikutuksesta. Öljyä tulee käyttää vain tipottain, sillä se värjää voimakkaasti. Kiinnitä erityisesti huomiota luomusertifikaattiin, sillä tyrnimarjan hedelmälihan öljystä voi löytyä usein haitallisia aineita. 
Kosmeettiset ominaisuudet:

  • soluja elvyttävä, uudistava ja aktivoiva
  • haavoja parantava, tulehduksia lievittävä, sopii atoopikoille
  • voimakkaasti antioksidatiivinen, ihanteellinen ikääntyneelle iholle
  • levittyy hyvin iholle, imeytyy nopeasti

Tyrnimarjan siemenöljy (Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Seed Oil)
Toisin kuin tyrnimarjan hedelmälihan öljy, tyrnimarjan siemenöljyllä on erilainen rasvahappokoostumus. Mutta koska molempia öljyjä myydään nimellä "tyrnimarjaöljy", aina ei voida erottaa onko kyseinen öljy puristettu hedelmälihasta, siemenistä, vai molemmista. 
Tyrnimarjan siemenöljyllä on voimakas haavoja sulkeva, kosteutta sitova ja ihoa parantava vaikutus. Se sopii erinomaisesti hilseilevän ja kuivan ihon hoitoon. Ihanteellinen myös allergiisiin ihoreaktioihin ja epäpuhtaalle iholle. 
Kosmeettiset ominaisuudet:

  • soluja elvyttävä, uudistava ja aktivoiva
  • haavoja sulkeva ja parantava
  • kosteutta sitova
  • ihanteellinen hilseilevälle, kuivalle ja epäpuhtaalle iholle ja allergisiin ihon reaktioihin 

vrt. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. painos 2012


Tuotteet, joissa on Tyrnimarja.