Ihonhoidon ihme bakuchiol

Ihonhoidon ihme bakuchiol

Loistava anti-aging-aine ja tehokas akneen

Bakuchiol - mitä se oikeastaan on?

Termi on tällä hetkellä kaikkien huulilla ja sitä kehutaan trendiainesosana ihonhoidossa. Se on aktiivinen ainesosa, jota saadaan Psoralea corylifolia -kasvin lehdistä ja siemenistä. Yksivuotinen kasvi on kotoisin Intiasta ja Sri Lankasta, missä se kasvaa 50–90 cm korkeaksi ja sillä on kauniin vaalean violetit kukat lyhyissä, kompakteissa, vuorottelevissa röyhyissä. Bakuchiol-nimi tulee kasvin sanskritinkielisestä nimestä: bakuchi tai babchi.

Psoralea corylifoliaa on käytetty perinteisessä lääketieteessä Kiinassa ja Intiassa pitkään. Kasvi sisältää lukuisia fytokemikaaleja, mukaan lukien flavonoideja, kumariineja ja meroterpeenejä. Bakuchiol on myös voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa saasteilta ja vapailta radikaaleilta.

Bakuchiolin edut ihonhoidossa

Koostumuksensa ansiosta bakuchiolia pidetään todellisena, hellävaraisena ja luonnollisena vaihtoehtona retinolille. Se on toiminnallinen analogi, joka avaa reitit, jotka muutoin vain retinoidit aktivoivat, vaikka se ei itse olisi retinoidi. Mikä parasta, vaikka se toimii samalla tavalla, se ei aiheuta retinolin mukanaan tuomia ongelmia.

Synteettisenä mutta erittäin tehokkaana A-vitamiiniversiona retinoidit tarjoavat lukuisia etuja ikääntymisen ehkäisyssä, mutta niitä tulee käyttää varoen. Ne eivät yksinkertaisesti sovi herkälle ihotyypille, aiheuttavat usein ärsytystä ja aiheuttavat valoherkkyyttä, mikä puolestaan voi johtaa fototoksiseen reaktioon iholla.

Bakuchiol, toisin kuin retinoli, on luonnollinen, suhteellisen uusi ihonhoitoaine, mutta tarjoaa samat edut ilman retinolin tunnettuja haittoja.

Sitä suositellaan:

  • pigmenttiläiskiin
  • ryppyihin ja ohuisiin juonteisiin
  • joustavuuden ja tekstuurin menetykseen
  • himmeälle, elottoman näköiselle iholle
  • akneen

Ennen kaikkea hyvä siedettävyys - myös herkälle iholle - tekee bakuchiolista niin mielenkiintoisen ihonhoidossa. Sitä paitsi se ei ole valolle herkistävä kuten synteettinen serkkunsa. Siitä huolimatta - ja tätä ei missään nimessä saa jättää mainitsematta tässä vaiheessa - suosittelemme olemaan menemättä ulos ilman aurinkosuojaa. UVA-säteilyn on osoitettu edistävän ihon ikääntymistä ja voivan aiheuttaa aurinkovaurioita – jo tästä syystä aurinkosuojan tulee aina olla osa päivittäistä aamurutiinia riippumatta siitä, mitä hoitoaineita käytetään.

Lisäksi bakuchiolilla on hyvä valonkestävyys, mikä tarkoittaa, että vaikuttava aine ei menetä tehoaan tai hajoa UV-säteilyn vaikutuksesta. Antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta vaikuttava ainesosa suojaa ihoa myös vapailta radikaaleilta.

Se sopii myös yhteen muiden aktiivisten aineosien kanssa, minkä vuoksi muita aktiivisia aineosia sisältävän kosmetiikan samanaikaiselle käytölle ei ole käytännössä mitään rajoituksia. On vain suositeltavaa olla käyttämättä entsyymi- tai happokuorintoja bakuchiol-hoidon aikana, koska tämä voi johtaa ei-toivottuun ihon valoherkkyyteen.

Psoralea corylifolia -uute edistää solunulkoisen matriisin eheyttä ja varmistaa siten ihon paksuuden lisääntyneen kiinteämmän sidekudoksen kautta, kun kollageenisynteesi stimuloituu. Samalla edistetään ihon pintakerrosten uusiutumista, mikä antaa uutta hehkua ja sileyttä. Näin pigmenttiläiskät vähenevät ja koko iho näyttää kiinteämmältä ja raikkaammalta.

Mutta bakuchiolia käytetään myös akneen, ja sen on tarkoitus kilpailla vakavasti hyväksi todetun salisyylihapon kanssa. Vaikuttava ainesosa on aktiivinen akneprosessin kaikissa neljässä vaiheessa: se minimoi komedogeenisen materiaalin kerääntymistä huokosiin, ehkäisee liiallista talintuotantoa, sillä on tulehduksia torjuvia ominaisuuksia ja sillä on positiivinen vaikutus tulehduksesta aiheutuvaan pigmentaatioon.

Bakuchiol kauneusrutiinissa

Koska mikä tahansa ihonhoitorutiini voi olla vain yhtä hyvä kuin päivittäinen kauneusrutiini kokonaisuudessaan, hellävarainen mutta perusteellinen puhdistus ja hyvä suoja UV-säteilyä vastaan ovat tärkeitä! Bakuchiolia käytetään enimmäkseen seerumeina lisähoitona ja sitä voidaan käyttää sellaisenaan välivaiheena puhdistuksen jälkeen ja ennen päivittäistä kosteusvoidetta. Jos et halua käyttää niin paljon aikaa erilaisiin hoitovaiheisiin, voit sekoittaa muutaman tipan bakuchiol-seerumia tavallisesti käytettävään päivä- tai yövoiteeseen. Älä unohda aurinkovoidettasi seuraavana aamuna, jotta ihosi pysyy kauniina!