Hygieniatuotteet voivat myös olla hyväksi planeetalle

Hygieniatuotteet voivat myös olla hyväksi planeetalle

Muovijätteen vähentäminen on nyt helpompaa!

Pienillä teoilla, joita teemme päivittäin, voi olla suuri vaikutus ympäristöömme, ja näillä pienillä teoilla voi olla suuri merkitys, kun katsotaan isoa kokonaisuutta.

Tehokkaat arkirutiinit

Oletko koskaan ajatellut, kuinka paljon jätettä kehoomme joutuu kuukaudessa poisheitettävistä tuotteista ja niiden sisältämistä kemikaaleista? Tai että useimmat hygieniatuotteet sisältävät usein 60–85 prosenttia vettä ja niitä säilytetään kertakäyttöpakkauksissa, joita kuljetetaan ympäri maailmaa.
Jättämällä veden pois, voit vähentää pakkausten määrää ja minimoida kuljetuksen aiheuttamat CO 2 -päästöt.

Useimmat ihmiset eivät ajattele sitä - ja miksi heidän pitäisi, kun se on osa jokapäiväistä elämää? Pienillä muutoksilla voi kuitenkin olla suuri merkitys, ja jos keskimääräinen kotitalous käyttää 24 kertakäyttöistä käsisaippuapulloa vuodessa ja yksi henkilö käyttää 528 kertakäyttöistä sidettä/tamponia kahdessa vuodessa, syntyy paljon turhaa jätettä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että nämä ovat tuotteita, joita me kaikki käytämme päivittäin.

4 tuotetta, jotka voivat vaikuttaa


Uudelleenkäytettäviin hygieniatuotteisiin siirtyminen on helppo ja tyydyttävä tapa muuttaa päivittäistä rutiiniasi ja edistää samalla puhtaampaa planeettaa.

AllMatters (aiemmin OrganiCup) on kehittänyt kaksi jauhemaista tuotetta: hellävaraisen käsisaippuan ja vartalonpesuaineen. Tarkemmin sanottuna ne ovat jauhe-vaahtosaippuoita. Otat aloituspakkauksen kotiin ja sekoitat saippuajauheen lämpimään veteen mukana toimitetussa kierrätettävässä alumiinipullossa. Pullo vähentää kertakäyttötuotteiden määrää kylpyhuoneessa ja keittiössä ja saippua kestää tavallista saippuaa pidempään. Aloitussetin mukana toimitetulla kolmella täyttöpakkauksella saat saippuaa jopa 5 kuukauden ajan ja säästät paljon tilaa kotonasi.

Myös kuukautishygienia voi olla ekologista

Uudelleenkäytettäviin kuukautistuotteisiin vaihtaminen on helppoa, terveellistä ja suorastaan ympäristöystävällinen vaihtoehto. AllMatters tarjoaa kaksi vaihtoehtoa kertakäyttöisille siteille ja tamponeille: kuukautisalusvaatteet ja kuukautiskuppi.

AllMattersin kuukautishousut näyttävät ja tuntuvat tavallisilta alusvaatteilta, mutta niissä on sisäänrakennetut kerrokset korkean teknologian materiaaleista, jotka kaikki palvelevat eri tarkoituksia: kuukautisvuodon imemisestä kuukautisten turvallisuuden auttamiseen.
Kuukautiskierrosta riippuen kuukautisalusvaatteita voidaan käyttää kuukautiskupin, siteiden ja tamponien sijaan tai kupin kanssa lisäturvaa antamaan.
Kuukautisalushousut ovat loistava vaihtoehto jokaiselle, joka haluaa vaihtaa uudelleen käytettävään kuukautistuotteeseen, mutta ei halua käyttää tuotetta, joka on asetettu sisään (kuten kuppi). Tämä tekee siitä kätevän ja tietoisen vaihtoehdon perinteisille tuotteille.

Kevyelle ja keskivoimakkaalle vuodolle soveltuvat AllMatters-kuukautisalusvaatteet tarjoavat yhden tai kahden tamponin imukyvyn. Musta bikinityyli on saatavana seitsemässä eri koossa (XS-XXXL).

AllMatters tarjoaa myös helppokäyttöisen kuukautiskupin, joka voidaan tyhjentää ja pestä käyttökertojen välillä. Se koostuu 100-prosenttisesti lääketieteellisestä silikonista, on täysin turvallinen käyttää eikä vaikuta kehosi luonnolliseen ympäristöön. Se myös istuu tukevasti eikä vuoda, joten voit käyttää sitä urheiluun, kuten uimiseen tai joogaan, epäröimättä.

Sitä on saatavana kolmessa eri koossa, joten löydät helposti itsellesi parhaiten sopivan. Ja toisin kuin tamponit, kuukautiskuppi on turvallinen käyttää jopa 12 tuntia, joten voit käyttää sitä myös yön yli.