Tietämisen arvoista deodoranteista

Tietämisen arvoista deodoranteista

Deodorantit ovat osa elämäämme - enimmäkseen ilman kyseenalaistamista. Tärkeintä on, ettemme haise voimakkaasti! Mutta miksi me tarvitsemme deodoranttia ollenkaan? Kuinka se toimii? Onko luonnollinen deodorantti tehokas? Mitä siinä sitten on sisällä ja mitä ovat antiperspirantit? Nämä ovat joitain kysymyksiä, joita käsittelemme tässä blogissa.

Miksi hikoilemme?

Hikoilu on kehon täysin luonnollinen prosessi kehon lämpötilan säätämiseksi ja suojaamiseksi ylikuumenemiselta. Se on kehon oma ilmastointijärjestelmä. Se on tärkeää ja terveellistä. Lämpö, stressi, rasitus, pelko tai kuume voivat myös käynnistää tämän prosessin ja aiheuttaa hikihelmiä iholle. Monet eivät tiedä, että tuore hiki on täysin hajuton. Vain bakteerien tekemä hajottaminen aiheuttaa epämiellyttävän hajun.

Deodorantti vai antiperspirantti?

Jos haluamme estää hajuamuodostavia bakteereja toimimasta, deodorantti on oikea valinta. Antiperspirantteja on vain tavanomaisessa kosmetiikassa, koska ne sisältävät synteettisiä alumiinisuoloja, jotka supistavat tai jopa sulkevat huokoset estääkseen luonnollisen hikoiluprosessin muutamaksi tunniksi tai kauemmin. Älä huoli, näitä ainesosia ei käytetä luonnonkosmetiikassa!

Kuinka deodorantti toimii?

Luomulaatuiset deodorantit voivat estää liiallisen hikoilun ja estää hajuja. Hyvä deodorantti voi taata tämän pitkään. On tärkeää, että deodoranttia käytetään vain puhtaalle, terveelle ja kuivalle iholle. Luonnonkosmetiikassa on lukuisia luonnollisia vaikuttavia aineita, jotka pitävät meidät kuivina ja hyvän tuoksuisina:

Aluna: INCI-listassa aluna näkyy nimellä potassium Alum. Se on luonnollinen suola, joka estää liiallisen hikoilun ja jota käytetään ns. kristallidodoranteissa.

Natriumbikarbonaatti: Natriumbikarbonaattia eli ruokasoodaa käytetään mm. leivontaan ja kotitalouksissa. Sen lisäksi se on erittäin tehokas neutraloimaan happoja perusominaisuuksiensa ansiosta. Se estää hajuja ja sillä on pysyvä vaikutus. Soodaa käytetään enimmäkseen kiinteissä deodoranttipuikoissa tai deodoranteissa. Herkkä iho voi kuitenkin reagoida kutiamalla tai punoittamalla. Mutta tälle on myös vaihtoehtoja, ja herkkäihoisten on suositeltavaa käyttää natriumittomia sensitiv-deodorantteja, kuten Acorellen lempeä deodoranttipuikko.

Eteeriset öljyt: Ne voivat estää hajua aiheuttavien bakteerien lisääntymisen ja siten torjua hikeä. Laventeli, palmarosa, teepuu, salvia tai sypressi ovat erityisen tehokkaita, mutta piparminttu- ja sitrusöljyt ovat myös suosittuja, koska ne antavat raikkaan tuoksun, kuten miesten Floromen HOMME-deodoranttisuihkeessa. Eteeriset öljyt liuotetaan useimmiten alkoholiin tai laimennetaan hydrosolilla.

Kasvivedet: Näitä kutsutaan myös hydrolaateiksi, ja ne ovat ihanteellisia ainesosia deodoranteissa. Erityisesti supistavia hyderolaatteja, kuten taikapähkinävettä, käytetään usein. Mutta teepuu tai piparminttu on myös suosittua.

Tärkkelys: Käytetään enimmäkseen maissin tai perunatärkkelyksen muodossa. Auttaa imemään kosteutta ja pitämään kainalot kuivina.

Piimaa: Se tunnetaan myös nimellä piilevämaa ja se koostuu suurelta osin fossiilisten piilevien kuorista, mikä vuoksi siinä on erityisen runsaasti piitä, magnesiumia, kalsiumia ja muita mineraaleja. Se on ihanteellinen herkälle iholle. Erityisen mikrohuokoisen rakenteensa ansiosta se imee nopeasti kosteutta ja neutraloi siten epämiellyttävät hajut.

Tässä oli muutama esimerkki ainesosista. Luomudeodorantit sisältävät myös erityisen hoitavia ainesosia, jotka ravitsevat herkkää kainalon ihoa ja pitävät sen joustavana tai tekevät koostumuksesta erityisen miellyttävän.

Deodorantteja on saatavana myös monenlaisissa muodoissa: olipa kyseessä klassinen roll-on, suihke, puikko tai voide, voit valita itsellesi parhaiten sopivan tai kokeilla sitä. Jokainen suosii jotain erilaista. Lisäksi deodorantin tulee ottaa huomioon erityisolosuhteet, kuten raskaus tai imetys. Tänä aikana on yleensä kiinnitettävä huomiota siihen, mikä joutuu kosketuksiin ihon - suurimman elimemme - kanssa.. Erityisesti huolta aiheuttavia aineita, kuten alumiinia, parabeeneja tai propyleeniglykolia, tulisi välttää.
Imetettäessä noudatetaan seuraavaa: niin vähän hajusteita kuin mahdollista, koska ne voivat ärsyttää vauvan nenää - ja niiden haju on erityisen voimakas. Tätä varten suosittelemme "imetysystävällisiä" deodorantteja, jotka tyydyttävät turvallisuuden ja raikkauden halun hormonaalisista heittelyistä huolimatta. Yksi suositeltava tuote on Floramen hajustamaton Aloe Vera -deodorantti .

Lopuksi muutama vinkki:

  • Deodorantteja ei saa käyttää halkeilevalle, ärtyneelle tai vaurioituneelle iholle!
  • Kiinteämpiä ruokasoodaa sisältäviä deodoranttipuikkoja on usein helpompi levittää kostealle iholle, kun taas kaikkia muita deodorantteja tulisi käyttää kuivalle iholle.
  • Voidedeodorantit levitetään iholle sormilla.
  • Olemme kaikki yksilöitä - yhdellä deodorantti kestää tunteja, toisen on levitettävä uudelleen muutaman tunnin kuluttua. Se on vain luonnollista ja normaalia.