Ympäristöystävälliset pakkaukset uudella tasolla

Ympäristöystävälliset pakkaukset uudella tasolla

Ruohopaperipahvilaatikot

Pahvilaatikot ja ulkopakkaukset ovat osa elämäämme. Olipa kyseessä kuljetuslaatikko tai lasiastioiden suojaaminen - ne ovat välttämätön paha, mutta ne ovat ehdottomasti ympäristöystävällisempiä kuin muovipakkaukset. Mutta pitäisikö sinun olla tyytyä siihen?

Pahvi ja paperi - muutama tosiasia

Tiesitkö, että Euroopassa käytetään lähes 77,5 miljoonaa tonnia paperia ja pahvia vuodessa? Oletetaan, että paperin vuosittainen kulutus asukasta kohden (Saksassa ja Itävallassa) on noin 250 kg. Pelkästään tämän massan tuottamiseen tarvitaan 550 kg puuta, 1300 kWh energiaa ja jopa 13 000 litraa vettä. Se on paljon vain yhdelle henkilölle. Onneksi paperi ja pahvi ovat kierrätettäviä, mutta kierrätys vaatii myös paljon energiaa. Entä jos voisit tuottaa pakkauskartonkia vähemmällä energiankulutuksella ja hajottaa sen biologisesti omassa kompostissa? Muutamat ovat miettineet tätä ja yrittäneet nostaa ulkopakkaukset uudelle tasolle: resursseja säästävämmälle, kestävämmälle ja ympäristöystävällisemmälle. Esitämme tuloksen: ruohopaperilaatikko !

Mitä ruohopaperi tarkalleen tarkoittaa?

Ruohopaperi on ainutlaatuisen luonnollinen ja, kuten nimestä voi päätellä, se koostuu aurinkokuivatusta ruohosta, jossa on osuus jätepaperia. Tätä tarkoitusta varten käytetään leikattua ruohoa, jota kertyy alueille, joita ei kuitenkaan käytetä maatalouteen ja jotka ovat siten täydellinen raaka-aine. Älä huoli, se ei tarkoita, että tämä ruoho pidätetään eläimiltä! "Maataloudessa käyttämätön alue" tarkoittaa, että sitä ei käytetä viljelyyn eikä eläinten ruokintaan - joten se on vain niitty. Mutta myös siitä on huolehdittava. Pahvilaatikoiden ruoho kasvaa paikallisilla niityillä lähellä paperitehtaita - tämä säästää kuljetusreittejä ja kustannuksia, joiden tiedetään olevan huomattavia puun tapauksessa. Parasta siinä: ruoho kasvaa myös paljon nopeammin kuin puu!

Resursseja säästävä ja ympäristöystävällinen

Ruohon luonnollisen pehmeyden takia paperin valmistukseen tarvitaan paljon vähemmän energiaa, vettä ja kemikaaleja. Vertailun vuoksi: yksi tonni puumassasta valmistettua paperia vaatii tuhansia litroja vettä. Tarvitset 2 litraa samalle määrälle ruohopaperia. Se on suuri ero!
Mutta myös CO2-päästöt vähenevät 75%:lla valmistettaessa ruohopaperia. Tätä ei selitetä vain lyhyillä kuljetusreiteillä, vaan myös sillä, että tuotannossa ei tarvita kemikaaleja, kuten mineraaliöljyä.

Jos vertaat kahta tai useampaa pakkausta, huomaat, että jokaisella on paitsi ainutlaatuinen kuvio, myös että ne tuoksuvat juuri niitetyltä ruoholta. Lisäksi ruohopaperi ei ole vain kaunista, se on myös kierrätettävää ja biohajoavaa.

Kompostointi on loistava tapa välttää roskia kotona. Koska prosessi muuttaa jätteet ravinnepitoiseksi maaperäksi, jota puolestaan voidaan käyttää puutarhassa. Mutta ennen kuin laatikko päätyy kompostiin: Jos pakkauksessa on tarra, älä unohda poistaa sitä ensin!

Täältä löydät tuotemerkkimme, jotka jo pakkaavat tuotteitaan ruohopaperilaatikoihin.