Weleda – tehtävänä ekologisuus

Weleda – tehtävänä ekologisuus

Weleda on perustettu jo vuonna 1921. Näiden pian sadan vuoden aikana siitä on tullut maailmanlaajuisesti johtava, sertifioidun luonnonkosemtiikan valmistaja ja sertifioituja tuotteita on jo yli 120. Luonnonvarojen kestävä, ympäristöystävällinen kohtelu on tässä tärkeää.

Tehtävänä ekologisuus

"Weleda tuottaa ympäristöystävällisesti sopusoinnussa ihmisen ja luonnon kanssa": Tämä ei ole vain tyhjää puhetta, vaan yritys tekee konkreettisia toimenpiteitä seitsemällä eri alueella:

1. Tuotekehittely ja tuotteet

Tuotteet ovat korkealaatuisia, ja pakkaukset ovat olleet jo pitkään luonnonvaroja säästäviä. Kuljetuspakkauksissa käytetään 100 %:sti kierrätettäviä kuituja, 100 % paperista ja pahvista on sertifioitua, ja myös peruspakkausmateriaalit koostuvat 50 %:sti kierrätysmateriaaleista. Pahvipakkauksissa käytetään mineraaliöljyttömiä painovärejä, ja myös lasin kierrätysosuutta kasvatetaan jatkuvasti.

2. Ekologinen maatalous ja biodiversiteetti

Weledan käyttämistä raaka-aineista yli 80 % on nykyään luomulaatuisia. Käytetty palmuöljy on sertifioitua.

3. Tuotantoketju

Weledan käyttämät yli 1000 luonnon raaka-ainetta ovat peräisin ympäri maailmaa. Welda tukee sosiaalisia ja ekologisia projekteja ja auttaa kumppaneita vaihtamaan luomutuotantoon ja suojelemaan luonnon monimuotoisuutta.

4. Kestävää kehitystä tukevat toimipisteet, tuotanto ja logistiikka

Toimipaikassa 98 % jätteestä kierrätetään, ja kompostoitavan jätteen osuus on 61 %. Tuotanossa käytetty sähkö on 100 % ympäristöystävällistä.

5. Järkevä ja hyvä työskentely

Yritys tarjoaa työntekijöille hyvää työtä, koulutusta ja yksilöllisiä kehitysmahdollisuuksia.

6. Kulttuuriset ja sosiaaliset suhteet ja kehitys

Weleda haluaa säilyttää biodiversiteetin ja tukee luontopedagogiikkaa sekä haluaa vakiinnuttaa maisemanhuollon kulttuuriperintöön.

7. Hallinto ja talous

Weleda kehittää yritystä investoimalla tulevaisuuteen ja perustaa ekologisia hallintojärjestelmiä, kuten esim. UEBT-jäsenyys (Union for Ethical BioTrade).

Lisäksi Weledalla on monia muita toimenpiteitä, joiden avulla yritys vaikuttaa kestävään kehitykseen. Tässä on mainittu vain muutama näyttääksemme, että Weleda todella toimii ympäristöystävällisesti.

Ecco Verdellä on laaja valikoima Weledan tuotteita. Tästä pääset tutustumaan niihin.