Ympäristö ja sen suojelu on meille tärkeä asia

Euroopassa vietetään Maailman ympäristöpäivää ja ympäristöviikkoa 30.05.-05.06.2016. Ympäristö ja ympäristön suojelu ovat myös tärkeässä roolissa Ecco Verdellä. Kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu ovat yrityksemme filosofian peruspilareita.

Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristö- ja kehityskonferenssissa 1992, Rio de Janeirossa, on määritelty kestävä kehitys seuraavasti "Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyisen sukupolven tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa."

Myös yritys voi parantaa ekotehokkuutta pitämällä tämän tavoitteen mielessään. Tarkoituksena on hyödyntää ympäristövaikutuksia ja pyrkiä ylläpitämään ekologisuutta ja taloudellista tehokkuutta. 
Johdon päätökset tulisi perustua liiketoimintasuunnitelmaan, mutta samalla myös vastuuseen päätöksiensä seurauksista. Siksi perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa ekologisia, sekä sosiaalisia muutoksia. Kestävän kehityksen yritys perustuu kolmeen pilariin, taloudelliseen, sosiaaliseen ja ekologiseen. 

Me Ecco Verdellä pyrimme toteuttamaan kestävää kehitystä näiden kolmen pilarin avulla: 

Taloudelliset toimenpiteet

 • Kiinnitämme huomiota pitkän aikavälin yhteistyöhön kumppaneidemme kanssa. Näin saamme muodostettua rutiineja, jotka puolestaan johtavat parempaan tehokkuuteen ja resurssien parempaan hyödyntämiseen.

 • Meille on tärkeätä tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita, jotka on valmistettu parhaista mahdollisista raaka-aineista. 

 • Taloudellinen avoimuus on meille erittäin tärkeä asia. Näin pystymme myös tarjoamaan tuotteitamme kohtuulliseen hintaan.

Sosiaaliset toimenpiteet

Sosiaaliset komponentit ovat merkittävässä roolissa työntekijöidemme kohdalla. Työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja heillä on käytössään muun muassa seuraavat edut: 

 • Ilmainen lounas: Tarjoamme työntekijöillemme ilmaisen lounaan. Lisäksi tarjolla on ilmaisia juomia, kahvia ja hedelmiä. 

 • Palkkaus: Maksamme yleisen työehtosopimuksen määrittämän palkan työntekijöillemme. 

 • Työolot: Haluamme tehdä työn toimistoissamme mahdollisimman miellyttäväksi. Tähän kuuluvat luonnollisesti rento työilmapiiri, ergonomiset toimistokalusteet, riittävä valaistus. Varastollamme pyrimme pitämään etäisyydet mahdollisimman lyhyinä. Lisäksi varastotyöntekijöillämme on käytössä oma ohjelmisto, joka helpottaa työntekoa.

 • Pyrimme pitämään korvamme avoinna kaikille työntekijöiden toiveille. Kaikki työntekijämme voivat muun muassa valita joustavasti koko- ja osa-aikamalleja. 

 • Lisäksi meidän isät ja äidit saavat tukea päiväkoti- ja lastenhoitoavustuksen muodossa.

 • Tuotteet, joiden viimeinen käyttöpäivä on juuri ylittymässä lahjoitamme Slovenian kodittomille. 

Toimenpiteet ympäristölle

 • Yritämme säästää energiaa aina kun mahdollista. Lähtiessämme toimistolta kaikki tietokoneet ja valot sammutetaan. Säästääksemme sähköä valaistuksessa olemme vaihtaneet himmeät ikkunalasit kirkaslasi-ikkunoihin. Olemme parantaneet varastomme lämpöeristyksiä, joka säästää paljon energiaa ja myös kustannuksia. Toimistorakennuksemme kylmäkoneet kuuluvat parhaimpaan energialuokkaan ja uusissa laitehankinnoissa otamme huomioon ensin energiakuluissa säästämisen.

 • Ympäristönsuojelu on meille tärkeintä ja se alkaa jo pakettien lähettämisestä. Pakettien täyteaineet on valmistettu pääosin kompostoituvista materiaaleista.

 • Käytämme niin paljon kuin mahdollista uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinkoenergiaa. 

 • Toimistomme sijaitsevat julkisten kulkuneuvojen reiteillä. Monet työntekijöistämme tulevat töihin myös joko jalan tai polkupyörällä. Pyrimme tekemään myös kuljetuksiemme reitit niin CO2-neutraaleiksi kuin mahdollista.