Kansainvälinen rintasyöpäpäivä: lahjoitamme Pink Ribbonille

Kansainvälinen rintasyöpäpäivä: lahjoitamme Pink Ribbonille

Valitettavasti rintasyövän osuus kaikista syöpäkuolemista on 17,5 %, ja se on edelleen naisten yleisin kuolemaan johtava syöpä.

Rintasyövän diagnoosi itsessään ei ole enää kuolemantuomio: jos se havaitaan ajoissa ja kasvain on paikallinen, noin 90 % potilaista voidaan parantaa. Arvioiden mukaan noin puolet rintasyövän uhreista voisi olla vielä elossa, jos kiinnittäisimme huomiota terveellisempään elämäntapaan, mutta myös hyödyntäisimme kurinalaisemmin monipuolisia ennaltaehkäiseviä hoitovaihtoehtoja.

Mahdolliset rintasyövän syyt vaihtelevat liikalihavuudesta, epäterveellisistä elämäntavoista, huonosta ruokavaliosta, vähäisestä liikunnasta, alkoholista ja nikotiinista tyypin 2 diabetekseen. Tätä ei kuitenkaan ole vielä tieteellisesti todistettu ja yksiselitteisesti selvitetty.

Ennaltaehkäisevä hoito on niin tärkeää: gynekologin tekemä rintojen tunnustelu sekä mammografia ovat virallisia tapoja tehdä tämä. Tärkeintä on kuitenkin säännöllinen itsetarkkailu: tämä voidaan tehdä helposti ja käytännössä missä ja milloin tahansa. Ja se on riippumatonta lääkäreiden saatavuudesta, vastaanotoista ja työajoista. Tämä on nopein tapa tunnistaa muutokset ja tarvittaessa sopia lääkärin aika välittömästi.

Itsehoito ja ennaltaehkäisy

Säännöllinen rintojen hieronta ei ole vain rentouttavaa ja hyödyllistä, vaan sillä on myös merkittävä panos rintojen terveyteen. Hieronta hyvällä hierontaöljyllä täynnä antioksidantteja stimuloi aineenvaihduntaa ja imunestejärjestelmää. Tämän seurauksena kertyneet aineet poistuvat rintakudoksesta. Se myös edistää verenkiertoa, mikä tarkoittaa, että ihosolut saavat yhä enemmän ravintoaineita. Ihosta tulee pehmeä, ja se näyttää täyteläiseltä ja terveeltä.

Lisäksi rintojen hieronta vahvistaa tietoisuutta omasta kehosta ja sidettä itseen!

Haluamme kiinnittää enemmän huomiota rintojen terveyteen ja vakuuttaa kaikki naiset rintasyövän ehkäisyn tärkeydestä. Itsehieronta on välttämätöntä tätä varten, samoin kuin ennaltaehkäisevät lääkärintarkastukset.

Levitä sanaa

Puhu siitä äitisi, siskosi tai parhaan ystäväsi kanssa. Valitettavasti monet eivät vielä tiedä, kuinka helppoa ennaltaehkäisevä hoito voi olla ja kuinka tärkeää se on!

Me lahjoitamme!

1. lokakuuta, kansainvälisenä rintasyöpäpäivänä, lahjoitamme 1 € per tilaus Steiermarkin syöpäavun Pink Ribbon -kampanjalle auttaaksemme sairaita. Tilaa nyt!

#breastcancerawareness
#breasthealth
#pinktober
#checkyourboobs
#knowyournormal