Mitä hyötyä arganöljystä on iholle ja hiuksille?

Mitä hyötyä arganöljystä on iholle ja hiuksille?

Arganöljyä kutsutaan usein nestemäiseksi kullaksi. Tätä arvokasta öljyä saadaan argan puun hedelmien siemenistä. Tämä puu kasvaa ainoastaan Marokossa. Vuodesta 1988 lähtien puut ovat kuuluneet UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Ainesosissa on eroja

Arganöljy sisältää runsaasti luonnollisia ainesosia, kuten E- ja A-vitamiinia ja lukuisia antioksidantteja. Nämä kosteuttavat ainesosat hoitavat erinomaisesti ihoa ja hiuksia. Kosteuttavien ominaisuuksiensa vuoksi öljyä käytetäänkin kosmetiikkatuotteissa. Tässä on lueteltu muutamia arganöljyn hyviä ominaisuuksia:

 • Kosteuttaa ihoa
  Arganöljyä käytetään useimmiten kosteuttamaan ihoa ja pitämään ihoa pehmeänä. Öljyn E-vitamiini sekä rasvahapot hoitavat ihoa luonnollisesti. Öljy imeytyy ihoon nopeasti eikä se jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Öljyä voidaan käyttää myös kasvoille.
 • Hoitoaine
  Arganöljy tekee hiuksista ihanan pehmeät sekä kiiltävät. Näin ollen se onkin erinomainen hoitoaine hiuksille, ja se saattaa ehkäistä jopa kaksihaaraisten syntyä.
 • Sileää ja kiiltävää muotoilua
  Koska öljy ravitsee hiuksia käytetään sitä usein myös muotoilutuotteena. Öljy kesyttää villeimmätkin hiukset ja antaa niille tervettä hehkua. Hiusten kuivaamisen jälkeen lisää muutama tippa öljyä käsiisi ja haro sormia hiuksiesi läpi.
 • Anti-Aging
  Säännöllisesti käytettynä arganöljy vähentää ryppyjä. Öljyn sisältämät antioksdiantit hoitavat erinomaisesti ikääntyvää ihoa. Hiero muutama tippa öljyä iltaisin kasvoille.
 • Kuivalle iholle
  Kuiva iho, joka muun muassa kutisee iloitsee arganöljystä. E-vitamiini ja rasvahapot korjaavat vahingoittunutta ihoa, ravitsee sitä ja ehkäisee sitä kuivumasta.
 • Akne
  Arganöljy rauhoittaa ihoa ja auttaa sitä parantumaan. Akne on usein seurausta rasvaisesta ihosta. Arganöljy palauttaa ihon luonnollisen tasapainon, lisäksi öljyn sisältämät antioksidantit auttavat korjaamaan vaurioituneita ihosoluja. Lisää öljyä puhdistetulle iholle muutama tippa. Käytä öljyä mieluiten kaksi kertaa päivässä.
 • Käsien, jalkojen ja kynsien hoito
  Öljyn ihoa pehmentävät ominaisuudet hoitavat ihanteellisesti kuivia jalkoja, käsiä sekä kynsinauhoja. Öljy hoitaa ihoa, kosteuttaa sitä ja tekee sitä pehmeän. Lisäksi öljy vahvistaa myös kynsiä. Hiero öljyä muutama tippa iltaisin ennen nukkumaan menoa kuivalle iholle tai kynsille.
 • Huulien hoito
  Arganöljy hoitaa ihanteellisesti myös huulia. Lisää öljyä yhdestä kahteen tippaa huulille ja pyyhi ylimääräinen öljy pois. Öljy hoitaa rohtuneita huulia ja tekee niistä ihanan pehmeät.

Kaikki tämä yhdessä pullossa

Parasta argan öljyssä on ehdottomasti sen luonnollisuus. Juuri luonnollisuuden vuoksi sen käyttö on helppoa ja turvallista. Arganöljyn ei aina tarvitse olla ainoastaan osa jotakin kosmetiikkatuotetta. Myös pelkkää öljyä voidaan käyttää kaikilla edellämainituilla tavoilla. Öljy on erittäin riittoisaa käytössä.

On kuitenkin tärkeää, että ostat luonnonmukaisesti viljeltyä arganöljyä.